Kleine Houtstraat 45 (023) 531 45 68
Duits

Duitstalige boeken over ons vak en onze hobby zijn er in overvloed. Daarom maken wij op onze site een keuze van nieuw naar oud. Duitsland is een land van mijnen, groeves en storthopen. En nog een prachtige natuur. Dat leidt tot een groot aantal uitgeverijen met boeken om van te watertanden...

 

Lijkt op de grote serie van Bode Verlag,

maar nu een heel ander onderwerp.

Met zo'n 100 blz over het onvolprezen Laurion

Griechenland - B. Ottens ea

480 blz, geb, 2018   Prijs: € 59,95

 

 

 

 

 

 

 

 

Een nieuwe serie is begonnen! Mineralen en vindplaatsen van het Ertsgebergte.

Deel 1 is zojuist verschenen. Het behandelt de mineralen die als typelocaliteit (TYP)

het Ertsgebergte hebben.

Erzgebirge - T. Witzke ea   810 blz, geb, 2018     Prijs:  € 81,50

Deel II verschijnt eind 2019.

 

 

 

 

 

 

Vier grote boeken over de mineralen van het Zwarte Woud en waar ze te vinden zijn. Auteur is de bekende geoloog Gregor Markl. Deel 1 (noordelijk Zwarte Woud) telt ook nog eens zo'n 100 blz over de groeve Clara! Deel 2 de rest van het gebied. Deel 3 het midden en deel 4 het zuiden. Dit laatste deel is verschenen! Dit deel kost echter €  89,90 (maar wel 880 blz)

 Elk deel ruim 600 blz, geb, groot formaat    Prijs  €  77,50 per deel 1, 2 en 3

 

 

Een aantrekkelijk geprijsde serie van kleine gebonden boeken over het determineren van gesteenten om ze vervolgens te zoeken in Duitsland. Deel 1 begint met gesteentedeterminatie. Deel 2 over voornamelijk zwerfstenen aan de Duitse noordkust. Deel 3 over alle andere gesteenten in Duitsland en deel 4 over de fossielen langs de Duitse kusten. Deel 5 verschijnt dec 2017 en heet "Steinreicher Harz".

Alle boekjes 250 à 350 blz, geb, pocketformaat    Prijs  €  26,95 per deel

 

 

 

 

Een oude, nog steeds lopende serie geologische gidsen met landschapsbeschrijving en vindplaatsen. Van de eerste 100(!) delen zijn er nog maar weinig over en dan nog in zwart/wit. Vanaf deel 101 in kleur. Van deze Sammlung Geologische Führer bevelen we aan: Kreta, Kalifornien 1 en 2, Aken en omgeving 1 en 2, Kanarische inseln, en Namibië.

Nieuwste boekjes 200 à 300 blz, pb, vanaf 2010    Prijs  €  29,95 per deel

 

 

 

Een uitgebreide, regelmatig aangevulde serie over geologische gebieden in Duitsland en wat er te zien en te vinden is. Van deze Streifzüge durch die erdgeschichte zijn al 13 delen verschenen. De nieuwste komt in najaar 2017 uit: Nordlicher Mittelharz. Voor ons zijn belangrijk: Nordlicher Rhön, Nordlicher Oberpfalz, Fichtelgebirge, Oberharz, Wutachregion, Kahn-Dill Gebiet, Hunsrück, Altmühltal en Nordwestlicher Harzvorland.

 

Alle boekjes 100 à 150 blz, pb, klein formaat   Prijs  €  17,95

 

 

 

Frank Rudolph heeft al heel wat geschreven over wat er te vinden is in het Oostzeegebied. Verschillende pockets van zijn hand staan bij ons op de plank. De nieuwste is deze presentatie van bijna alles.

 

 

Das Große buch der Strandsteine -  F. Rudolph  300 blz, geb,2017   Prijs  €  29,90

 

 

 

 

 

De paleontologie van Barnsteen: wat voor beestjes kunnen er in zitten afhankelijk van 

de leeftijd van het gesteente. Ook andere fossiele harsen worden genoemd met hun inhoud.

Meer over barnsteen van deze schrijver in de winkel

 

 

Pflanzen in Bernstein - C. Gröhn   240 blz, geb, 2017    Prijs  €  35,=

 

 

 

 

Een geologische gids van het Duitse Oostzeegebied met stranden, duinen en landschapsvormen. Alles gezien en bekeken? Dan de blik naar beneden. Op de stranden vinden we grote hoeveelheden mooie zwerfstenen uit de laatste ijstijd.


 

Geoführer Ostseeküste von Flensburg bis zum Darß - A. Rohde  

144 blz, pb, 2016  Prijs  €   15,90

 

 

 

 

 

Een schitterend boek over de mineralen van de Eifel. Dit standaardwerk begint met een korte geologische inleiding van de Eifel en de vele vulkanische verschijnselen en gesteenten. En dan nog waar die kenmerkende gesteenten te vinden zijn - mèt hun inhoud. Het geheel met foto's om van te smullen.

Mineral Reich Eifel - B. Engelhaupt ua  

339 blz, geb, 2015    Prijs  €  59,90

 

 

 

 

 

Een uitgebreide petrologische gids met (bijna) alle gesteenten. Eerst komt ter sprake welke mineralen er zitten in de genoemde geesteenten. Dan worden de gesteenten behandeld en vooral hoe we ze kunnen herkennen. Uitgebreid fotomateriaal laten zien waar we ze kunnen vinden.


Gesteinsbestimmung im Gelände - R. Vinx   

480 blz, geb, 2015   Prijs  €   49,50

 

 

 

 

 

 

 

 

Mineralen zoeken in de Eifel is een door velen beoefende hobby. Daar is genoeg over verschenen. Maar de vulkanen die deze gesteenten met hun mineralen leverden. Hoe zijn zij ontstaan en wat zijn de verschillen tussen al deze monumenten der natuur?

 

Vulkane der Eifel - H-U. Schmincke   

161 blz, geb, 2014   Prijs  €  29,90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een handboek over de gesteentevormende mineralen en de gesteenten die zij opleveren. Eerst uitgebreid de mineralen en daarna volgens de bekende indeling alle gesteenten. Het geheel staat vol met uitstekende kleurenfoto's. Dit boek kunnen we een destijds uitgekomen debuut van Gregor Markl noemen - bekend van de bovenste rij op deze bladzijde. Samen met het boek van Vinx op deze bladzijde een stel waar alle vragen van ons in beantwoord worden.

Minerale und Gesteine - G. Markl   

610 blz, geb, 2008 (2e druk)   Prijs   €  49,50

 

 

 

 

 

 

 

 

Een al weer wat ouder boek, maar de moeite waard om toch te vermelden. Er zijn al zo weinig boeken over de algemene geologie. En deze is een heldere, goed geïllustreerde gids door wat de geologie ons te vertellen heeft. Van continentenverschuiving tot gebergtevorming en noem maar op.

 

Grundlagen der Geologie  - H. Bahlburg   

421 blz, geb, 2012 (4e druk)   Prijs   €  52,50

 

 

 

 

 

 

 

Vanzelfsprekend is dit een presentatie van de meest recente en belangrijkste werken. De boekenkast in ons winkel bevat veel meer Duitse boeken. Kom eens langs en laat de blik langs de ruggen gaan. Ze staan bij elkaar naar onderwerp.