Kleine Houtstraat 45 (023) 531 45 68
Engels

Het engelse taalgebied is heel uitgestrekt over verschillende continenten. De vele lezers zorgen er voor dat engelstalige boeken snel uitverkocht zijn. Dat leidt weer tot een nieuwe (verbeterde) druk. Voor ons vak en onze hobby verschijnen er echter steeds minder boeken. Het accent ligt tegenwoordig bij de boeken over ons milieu. Bovendien zijn engelstalige boeken de laatste tijd veel duurder geworden. Dat komt ook omdat ze moeten verschijnen op milieuvriendelijk papier...

 

   

 

 

Series zijn er niet veel en die er zijn, lopen al jaren. Alleen de nieuwste delen zijn dan nog leverbaar, maar deze zijn niet meer zo actueel. Bovenstaande serie is een uitzondering. Begonnen als engelse vertaling van de duitse serie "Extra Lapis" (die nog steeds loopt) nu een apart uit de USA afkomstige serie. Verschenen en nog leverbaar zijn: 19. Diamond 18. Nevada 17. Apatite 16. Amethyst 15. San Juan Triangle 14. Topaz 13. Smithsonite 12. Bolivia 11. Garnet 10. Opal 8. Elba 7. Beryl 6. Pakistan 4. Calcite 2. Emeralds of the World 1. Madagascar

Extra Lapis USA  100 /125 blz  A4-formaat, ingenaaid  Prijs  €  35,=  (nr 19  €  40,=)

 

 

Een schitterend boek over het eerste meercellige leven.

Stromatolieten gevormd door eerst chemie en dan leven.

Ook de veel aangeboden "neppers" worden getoond.

Stromatolites - B.L. Stinchcomb

176 blz, ingenaaid A4, 2015       Prijs: € 39,50

 

 

 

 

 

Na een korte inleiding over alle typen silicaten - ook verkrijgbaar-

een uitgebreid deel van alle groepen. Deel 1 (hiernaast)

is verschenen. Deel 2: Di- en Ringsilicates is er ook.

Orthosilicates - R.J. Lauf

239 blz, geb, 2017     Prijs: € 55,=

 

 

 

 

 

Kort na het ontstaan van de aarde, van de eerste continenten

en de eerste oceanen begon het eerste leven.

Eencelligen aan de kust, geleidelijk meercelligen. 

World's Oldest Fossils - B.L. Stinchcomb

176 blz, ingenaaid A4, 2007     Prijs: € 39,50

 

 

 

 

 

Meer dan een leesboek of leerboek! Behalve een zee aan geologische informatie heeft de koper er een "digital key" bij, waarmee op het internet verdere informatie en leuke filmpjes bekeken kunnen worden.

 

Earth -Portrait of an Planet - S. Marshak  800 blz, pb, 6e druk, juli 2018  Prijs  €  120,=

 

 

 

 

 

 

 

 

Fastovsky's boek is jaren lang een bestseller geweest, net als zijn andere boeken van eerdere datum. Na een korte pauze voor deze titel is nu de 3e druk verschenen.

 

 

Dinosaurs-A concise Natural History - D.E. Fastovsky 550 blz, pb, 2017  Prijs  €  55,=

 

 

 

 

 

 

 Alle vulkanen van Europa met hun ontstaansgeschiedenis en hun huidige uiterlijk. Wat voor gesteenten leverden zij? Vaak is het nauwelijks meer te zien dat we met een vulkaan te maken hebben.

 

 

Volcanoes of Europe - D. Jerram  256 blz, pb, 2017   Prijs  €  39,50

 

 

 

 

 

 

 

De "Nieuwe Klockmann" werd de eerste druk eerbiedig genoemd. De bekendste mineralen passeren de revue en de groep waarin zij voorkomen wordt ook getoond. Daarin kunnen we dan meteen de minder bekende mineralen uit zo'n groep herkennen.

 

 

Minerals - H. R. Wenk et al.  666 blz, pb, 2e druk, 2016  Prijs  €  58,=

 

 

 

 

 

 

 

Een geschiedenis van de aarde en het leven. Van de eerste minicontinenten tot en met de nieuwste mens! Rijk geïllustreerd en in groot formaat. Al weer de 11e druk.

 

 

The Earth through Time - H. Levin et al.  600 blz, pb, 2016  Prijs  €  245,=

 

 

 

 

 

 

 

Alle Canarische Eilanden in één boek. Hun landschappen, vulkanisme en het ontstaan van deze eilandengroep. Uitgangspunt is natuurlijk de platentektoniek.

 

 

The Geology of the Canary Islands - J.C. Carracedo et al  636 blz, pb, 2016  Prijs  €  49,90

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste deel van een nieuwe serie: de landschappen van het Paleozoïcum. Bladzijde vullende foto's van de meest kenmerkende landschappen uit allerlei landen met uitvoerige tekst in de taal van het land. Zo kun je je Chinees en koreaans wat wat opvijzelen. Gelukkig staan de teksten er ook nog in het Engels.

 

 

Planet Earth in Deep Time 1 - T. J. Suttner et al.  251 blz, geb, dwarsformaat, 2016  Prijs  €  52.50

 

 

 

Het ontstaan van gesteenten. Daar is al heel wat over verschenen. De schrijver behandelt ze hier aan de hand van landschappen die ontstaan door vormen van platentektoniek.

 

 

Essentials of Igneous & Metamorphic Petrology - B. Ronald Frost et al. 690 blz, pb, 2014  Prijs  €  79,95


 

 

 

 

 

 

 

Vanzelfsprekend is dit een presentatie van de meest recente en belangrijkste werken. De boekenkast in onze winkel bevat veel meer Engelse boeken. Kom eens langs en laat de blik langs de ruggen gaan. Ze staan bij elkaar naar onderwerp.