Kleine Houtstraat 45 (023) 531 45 68
Ruw

zijn mineralen die zo uit de grond komen of van een rotspartij afgeslagen zijn. Storthopen van mijnen en groeves laten ze na wat graafwerk ook zien. Voor veel verzamelaars is dat hèt doel van elke vakantie. Bij een wandeling door de natuur altijd even kijken naar de rotswanden langs het pad. Er een stuk afslaan en hup..., in de rugzak.

Echte verzamelaars gaan nog verder. Na een gedegen voorbereiding gaan ze op pad om speciale vindplaatsgebieden te bezoeken. Om thuis te komen met een schat aan mineralen. 

Zuinig zijn we op kinderen die met dan al een flinke kennis van mineralen onze winkel bezoeken. Voor een cadeau voor een ander, voor een spreekbeurt en noem maar op... Zij zijn de verzamelaars  - en misschien geologen - van de toekomst...

 

Een groot zeskantig kristal in pegmatiet - een Be-pegmatiet. De vele pagmatieten van Evje en omgeving in Zuid-Noorwegen hebben al heel wat moois geleverd. Nu wordt het minder en zijn de meeste groeves gesloten.

 

 

Beryl in pegmatiet  Evje  Noorwegen   Prijs   €  35,=

 

 

 

 


Zuiver koper of zoals geologen zeggen "gedegen koper' afgezet in een spleet in een oude precambrische lava, nu omgezet in serpentijn. Kopermineralen zijn heel algemeen, maar een gedegen koper is heel zeldzaam. Mijnbouwbedrijven dromen ervan en verzamelaars moeten er niet aan denken dat dit industrieel wordt verwerkt.

 

 

Gedegen Koper in lava   Keeweenaw Schiereiland USA   Prijs  €  75,=

 

 

 

 

 

 

 

De "Nationale Steen van Noorwegen" is een mangaanhoudende zoïsiet. Dit mineraal heeft zelf een groene kleur.  Vanuit het stadje Lom in Noorwegen kun je de thulietgroeve bezoeken (tegen betaling in het plaatselijke "Steincenter").

 

Thuliet   Omgeving Lom   Noorwegen   Prijs   €   25,=


 

En nog veel meer natuurlijk....!