Kleine Houtstraat 45 (023) 531 45 68
Lezingen

Wie met een speciaal doel de wereld rond reist, heeft wel wat te vertellen. En dan ook nog met een camera? Dan moet er wat te zien van deze reizen. Onze lezingen begonnen in de tijd van filmrolletjes en dia's. Maar de dia's zijn nu niet meer om aan te zien. Allemaal paars geworden en vol met vlekken.


Tegenwoordig wordt elke lezing als powerpointpresentatie gehouden. Het  verhaal erbij blijft echter hetzelfde. Eén oude lezing uit die tijd konden  we nog prima inscannen en op moderne wijze presenteren. De 21e eeuw is  de eeuw van de digitalisering. Een digitale camera hoort dan ook al lang  tot onze uitrusting. Geen rolletjes meer wegbrengen en afwachten of het  wat geworden is. Gewoon even kijken of de foto aan de eisen voldoet. Dan  pas weer verder lopen of reizen naar de volgende geologische bezienswaardigheid. Af en toe ook nog wat gezellige foto's maken om het verhaal wat aantrekkelijker te maken. 


Elke lezing duurt ongeveer 2x50 minuten. In de pauze staat een tafel vol stenen, mineralen en fossielen. Om te kijken en te voelen waar het die avond over gaat. Ook is er een tafel vol boeken aanwezig uit onze winkel. Lekker neuzen, bladeren en eventueel tegen contante betaling aan te schaffen.


 

 

De kosten voor een lezing bedragen € 65,= en € 0,20/km. Een vereniging of groep mensen die een lezing met ons afspreken kunnen eventueel de teksten en foto's van deze site downloaden om ze te gebruiken voor het clubblad of de uitnodiging.


We hebben nu drie lezingen, te weten:


* Een Reis door West-Australië - waar het oudste leven nog steeds  leeft


* Baltica - het Oudste Europa

 

*  Oekraïne - ook een deel van het oudste Europa


Deze 3 lezingen staan uitgebreid op de volgende 3 subpagina's