Kleine Houtstraat 45 (023) 531 45 68
Bewerkt

zijn mineralen (en stenen) heel populair tegenwoordig. Veel huiskamers en vitrinekasten tellen een paar van deze items. Beeldjes van steen, gebruiksvoorwerpen van steen, doorgezaagde en gepolijste stukken mineraal met als doel ze mooier te maken vinden gretig aftrek. Daarom een paar voorbeelden. Na iedere verzamelvakantie van ons staan er weer andere.

 

Gezaagd en gepolijst

 

Agaatknollen uit vulkanische gesteenten zien er aan de buitenkant niet bijzonder uit. Bij het doorzagen verschijnt de fraaie binnenkant. Dan ook nog gepolijst om ze heel glinsterend te maken

 

 

Agaatknol      Uruguay   Prijs   €   17,50

 

 

 

 

Rond gepolijst stuk labradoriet om de speciale blauwgroene glans te laten zien. In allerlei groottes ook andere mineralen en gesteenten met een vergelijkbaar uiterlijk.


 

Labradoriet voorkant gepolijst  Madagascar   Prijs   €   12,50

 

 

 

 

 

Getrommeld:

 

 

Trommelstenen van allerlei grootte. Wat een rivier in duizenden jaren doet: steenblokken verpulveren, ronddraaien en gladschuren, doen wij in enkele dagen in een speciale trommelmachine die dag en nacht met wat slijppoeder ronddraait.

 

 

 

 

 

Gebruiksvoorwerpen

 

 

Een waxinelichthouder (15x8 cm) van een amazoniet. Behalve groene amazoniet zien we ook nog witte veldspaat en donkere kwarts. De onderkant is vlak, zodat hij stevig staat. Het boorgat heeft de maat van een waxinekaars, maar dikke kaarsen passen er ook in.


 

Waxinelicht amazoniet   Prijs   €   85,=